El món de dins, el món de fora

Diuen que el món és una pura construcció nostra. Sense arribar a l'extrem nihilista de que tot és absoluta interpretació, fins i tot es pot dubtar si els objectes són  el que són o són la percepció que de la seva estructura i energia som capaços de veure nosaltres (és evident que si una mosca pogués parlar, el món que descriuria no seria el nostre) .Sense arribar a extrems idealistes, com abans dèia, a vegades vivim més encarats a l'exterior i altres a l' interior.
O també es podria dir que algunes persones estan més atentes al món de dins o al de fora. El món de fora, les relacions amb les persones, la necessitat i la por de no ser estimat, la força i la constancia necessària per fer la tasca, pot haver generat un món intern, psíquic, mal organitzat,  estructurat en la  por i el dolor. I com som animals de costums, recordem que els nostres habits, els comportaments que repetim,  es basen en estructures neuronals que estan acostumades a reaccionar juntes, el nostre costum sera enfocar-nos a aquell món que ens resulti més segur, més estable. Sigui el món de dins o el món de fora. Cadascú, observant a quin món presta més atenció podria deduir a quin d'ells li té més por. Justament , aquell que menys acostumi a transitar. Malgrat que el món en que vivim ens pot resultar molt incomode, de fet, és la nostra zona de confort, l'altre, sigui intern o extern, encara ens resulta més amenaçador.

Comentaris

  1. Gran tema!!!! :)

    Per mi el món 'de fora', el de la materia, succeix a la energia que el crea , per tant tot es espiritual. Així doncs tot és consciència.

    El món exterior no es més que la projecció del nostre món interior, el que succeix fora es un reflexe del que portem interiorment.
    A fora no hi ha res, energia sense determinar.
    El món es en nosaltres, en com la consciència interpreta i projecta una realitat, que sembla exterior, pero que som nosaltres mateixos.

    Sóm consciència, l' animal es el recipient on cau la nostra energia. La ment es l'eina per crear realitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Guillermo!

      Gràcies per ser asidu d'aquest Bloc! Els teus comentaris són sempre enriquidors. Comparteixo amb tu, com ja saps, que "el que està a dins està a fora" i que anem errats si no som conscients d'això. Un altre tema és que la connexió entre el món interior i l'exterior és en gran inconscient, motiu pel qual no es poden traslladar els desitjos de forma literal d'un a l'altre sinó que calgui un treball pertinaç, primer per veure-hi la connexió i, després, per gaudir-la!

      Una abraçada!!

      Elimina
  2. Molt interessant l'entrada!Per pensar-hi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga! T'agraeixo molt també que hi dediquis atenció al Bloc! I sí, tens raó! Deunidó el que hi ha per pensar-hi!!!

      Una abraçada!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Resistència

Llit

Restes de vida