Tens una veu rondinaire dintre teu?

Una veu que considera que res no és perfecte, que al dia de platja li falta alguna cosa, i que no para de dir-te que,  un moment com aquell, i tu,  sentint-te malament!

Una veueta petita i rondinaire dintre teu que diu que mai et comportes com ho hauries de fer, que sempre hauries d'estar més tranquil·la, més contenta, més espavilada!  Doncs benvingut o benvinguda al club! D'això se'n diu un diàleg intern poc constructiu, poc amic teu...

A partir d'aquesta constatació, senzilla, et proposo dues feines. La primera que descobreixis on és la veu, fora de tu, que fa el mateix; criticar-te continuament. Sempre hi és també. A la veueta aquesta impertinent que et persegueix de continu s'hi afegeix algú del teu entorn, a casa, a la feina , entre els amics, que sempre et rondina.  No te cap misteri! És com  si a la teva veu li haguessin posat un altaveu i ambdues formes crítiques de veure el món (a tu i al món) es fessin companyia.

Es compleix  l'adagi que diu que el que hi ha dins és a fora, de la mateixa manera que és igual el que hi ha a dalt i a baix, al cel i a  la terra.

Un cop que descobreixis la teva veu homònima a l'exterior et proposo que no t'enfadis gaire. És a dir, la segona feina consisteix en adonar-te que això és així, que per molt que t'escarrassis en queixar-te de tota aquesta gent pesada, que no te contemplacions a l'hora de dir tot el que la molesta, ells són la part teva que parla en veu alta.

La millor pràctica -la millor teràpia- per deixar d'atossigar-se amb un diàleg intern desqualificador -la teva pròpia veueta interna insatisfeta- és començar a dir les coses en veu alta. Plantar cara! Plantar cara quan toqui o, com a mínim, poder verbalitzar fluixet tot el que a tu t'emprenya. Tota la ràbia que guardem, acumulada i callada per por dir les coses, ens parla després a nosaltres queixant-se sens parar. Val més dir les coses quan toqui i a qui toqui!!

I si tu ets d'aquelles persones que no pot parar tot el dia de queixar-se el cas és a la inversa. A dins teu - i aprop teu- sempre hi ha algú que plora.  Que plora perquè el món no és com ell, o ella, vol.

La ràbia no expressada es converteix en plor, per dins, en forma de veu interna desqualificadora. I el plor no percebut es coverteix en crítica àcida, impossible de ser contingunda, cap a fora. En aquests casos cal un acte d'amor i començar a entrenar-se dient les crítiques molt fluixet -per a que ningú les senti- fins que siguis capaç d'estimar, i callar-les, perquè en el teu cas, els altres, són la part teva que,  en silenci,  plora.



Un bloc s'alimenta de comentaris! Diga'm la teva! 
Te gusta?


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resistència

Llit

Restes de vida