El nostre cervell: el principal lladre de temps

Endreçar la taula ha estat un dels meus propòsits de l'any nou i regirant i regirant he trobat un article de la Revista Capital Humano, núm 240,  escrit per  J. Simöes i G.Colma, sobre la gestió del temps que m'ha sorprès. Com diuen  els autors, l'habitual és parlar d'optimització del temps,  gestió eficaç del temps i diverses tècniques per a l'ús de l'agenda, però no és usual referir-se a  l'atenció, la conciència i la recerca d'un propòsit a la vida. "Ens atrevim a dir que sempre que ens queixem de falta de temps  és, més aviat, que no aprofundim suficientment en nosaltres mateixos", diuen per començar l'article.
I les recomanacions finals m'han semblat extraordinàries,  certament no són les típiques que es troben en la literatura sobre gestió del temps:
1: Apren a assimilar les decepcions:
No li'n facis més voltes! quan un tema es tanqui de forma que et generi contrarietat, pensa tant sols en si haguessis pogut fer alguna altra cosa més beneficiosa, i, si és així, procura tenir-ho present per a una propera ocasió.
2. Aprenguem a refer-nos ràpidament d'una ofensa:
Quan de temps dediquem a recuperar-nos de totes les qüestions que considerem ofenses mentres permetem que ens distreguin dels nostres propòsits realment importants?
3. Apren a inspirar ràpidament confiança.
Pensa quan de temps pot estalviar-te que l'interlocutor confiï en tu; ja estarà feta la part més important de la feina!
4. Evita els conflictes.
Es perd molt de temps en conflictes innecessaris; és millor evitar-los o no personalitzar-ne les discrepàncies que es tinguin amb d'altres.
5. Elimina sentiments inútils.
Elimina els sentiments que et roben el temps i no et generen valor, com les preocupacions, els sentiments de culpa, l'odi, la por, l'ansietat, etc.

I per a qui encara tingui temps per a les coses importants, aquí deixo el link a l'article sencer. Val la pena!



Comentaris

  1. molt interessant, és cert que el poder resideix en el nostre cervell però el que és difícil és habituar-lo a treballar en la direcció que volem, per tal de que no hi hagin contradiccions amb els nostres anhels i desitjos ... i viure amb llibertat .. sense pors .. hi ha algun exercici/article sobre això? Gràcies Joana

    ResponElimina
  2. Una molt bona idea per preparar un Post, Cristina. M'hi poso a treballar!

    ResponElimina
  3. Felicitats Joana, per fi puc seguir una mica en condicions el teu bloc, i t’he de dir que estic sorprès, es fantàstic, ja l'he afegit a la meva llista de blocs preferits ( molt reduïda per cert ;-).
    El cervell es meravellós, o monstruós, depèn del que fem amb ell, i arribar a entendre’l, encara que sigui una mica, pot portar tota la vida.
    Ànims, i continua presentant-nos “menjar per pensar” que diuen els anglesos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Resistència

Llit

Restes de vida