Atenció a l'atenció!!!!


Quan una idea se't fa pesada dins, quan la sensació de desgast, de cansament, d'avorriment o d'impotència t'envaeix...Quan la tensió a la boca de l'estòmac és pesada, quan les espatlles i la nuca fan mal fins no saber on...és en allò on estàs posant la teva atenció!

Què és l'atenció? És la capacitat d'orientar la ment cap un objecte (intern o extern) concret. L'atenció és com un objectiu, com un  focus, com una lot, i està molt relacionada amb la vista (en què focalitzem la vista) però també hi  intervenen tots els altres sentits.

Quina importància té això? Doncs que no acostumem a ser conscients de que la nostra atenció és aquest focus regulable. No acostumem a adonar-nos que quan estem agobiats o deprimits estem "focalitzant" en una sensació física,  en un pensament o en una emoció.

El focus està posat en allò que ens pertorba! La gràcia està en adonar-se de que es pot educar l'atenció i, per tant, moure-le, conduir-la de forma conscient cap a altres objectes o actuacions -o pensaments- que ens resultin més saludables.

El problema no és ensopegar, sinó encapritxar-se de la pedra!  Per això és clau ser conscients de que no som allò que ens passa, sinó que estem confonent el que som amb allò al que estem prestant atenció.

M'ha agradat molt aquest article sobre com desenvolupar l'atenció plena, especialment amb els nostres fills, però aplicable a qualsevol persona. I aquest altre  que defineix l'atenció i descriu les reaccions de les famílies davant dels comportaments del seus fills. Bona lectura!
I



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resistència

Llit

Restes de vida