L’acupuntura emocional: EFT, una eina potent.

Algunes persones m’han preguntat com és que encara no he fet cap “post” (cap article o entrada) en aquest Bloc sobre EFT quan en els últims mesos hi estic immersa.  Crec que no ho he fet per no avorrir-vos, però, finalment, aquí el teniu. 
Per a tothom que encara no conegui aquesta tècnica, E.F.T (Emotional Freedom Technique) també anomenada tapping o acupuntura emocional és una forma d’influir sobre el nostre equilibri energètic i una  forma potent d’aconseguir relaxar tensions, alleugerar dolors físics i, el més sorprenent, esborrar ferides emocionals recents o perdudes en els nostres arxius insconscients.
Diversos autors, entre ells Bruce H. Lipton la consideren com part de la nova Psicologia Energètica i recomanen el tapping  com una forma efectiva de “reescriure” programes a la nostra ment insconscient per superar creences que limiten les nostres decisions; la nostra vida.
Què és el tapping o EFT?
Un conegut expert, Guillermo Peña , diu que quan vol explicar què és “EFT per als professionals de la salut, els diu que EFT és una tècnica que té com a base l’acupuntura digital i que, com l’acupuntura, actua com un analgèsic i relaxant natural,  que estimula la secrecció d’endorfines i té una acció reguladora del metabolisme”.
EFT està basat en l’estimulació  dels  Meridians i els fluxes d’energia,  que són la base de la Medecina tradicional Xinesa.  També la Medecina Occidental ha elaborat el concepte d’Homeostasi  per demostrar la importància de l’equilibri intern i l’existència de mercanismes diversos  per restablir l’equilibri perdut.  En definitiva, des de la Medecina tradicional Xinesa i des de determinades visions de la Medecina Occidental, es proposa considerar l’organisme com un ésser complex,   on la salut no es basa en el correcte funcionament dels òrgans de forma aïllada, sinó en la interacció física, química i energètica dins el conjunt de l’organisme viu.


Com es fa tapping?
L’aplicació de la tècnica es fa fent uns copets suaus amb les puntes dels dits  (per això és diu tapping, en anglès)  sobre determinats punts del cos on els meridians d’energia són més fàcilment accesibles. És necessari combinar el tapping amb l’enfocament mental en el problema específic que  es vulgui treballar perquè l’objectiu de la tècnica és “esborrar” memòries, aquells camins neurals automàtics  que ens fan nosa dels quals ens parlava en Jose Dispenza  .
La recepta bàsica
El creador de la tècnica va ser en Gary Craig, un enginyer graduat a Stanford, alumne del psicòleg californià Dr. Callahan qui en els anys 1980 va començar a relacionar  la kinesiologia amb els fluxes d’energia a travès dels meridians.
El 1995 Gary Craig, va desenvolupar EFT com una estratègia  per simplificar la complexa forma en que fins aleshores s’estaven aplicant fòrmules diverses de pressió (tapping) sobre determinats punts energètics per aconseguir tractar malalties o problemes psicològics determinats. Com a bon enginyer, Gary Craig va voler  crear una “recepta bàsica” (que trobaràs en aquest manual)  que servís per posar-hi ordre en tot el sistema energètic, amb indiferència de quin òrgan o punt del sistema estava desequilibrat.  Com ell mateix explica,  és com si a l’hora de reparar un televisor, en lloc d’identificar quina part del sistema està fallant, s’obtés per canviar íntegrament els circuïts.  La recepta bàsica és un protocol  que consisteix en aplicar pressió (fer tapping) sobre un nombre de punts energètics determinats, mentres s’està enfocat amb un problema a resoldre específic.
A què s’aplica EFT?
Com diu Rosa Farré, experta en EFT i  una bona amiga, podem aplicar l’acupuntura emocional a:
-         El malestar emocional en general:  ira, culpa, rancònia, fobies, frustracions, pors, pànic, ansietat, apatia, addiccions, depressions, estrès, preocupacions, etc.
-         La reducció del malestar físic: dolor físic en general, alergies, insomni, migranyes...
-         La millora del sistema immune, que proporciona més capacitat de recuperació física.
-         La millora de la capacitat d’aprenentatge i el rendiment professional i esportiu.
-         La generació de canvis en la nostra vida i la potenciació de les qualitats que volem obtenir en el creixement personal.
Per aprendre a aplicar-la
Una de les millors maneres de començar a iniciar-se amb la tècnica és veure hi  la posada en pràctica.  Us recomano la visió del vídeo de'n Luis Bueno que us he posat a sota i també que proveu amb alguna molèstia física o emocional que tingueu en aquest moment.

   
Espero els vostres comentaris sobre el grau d’intensitat en que haureu baixat el vostre “problema” un cop aplicada la recepta bàsica d'EFT. Per animar-vos a fer-la servir us diré (un argument que estic segura que per a moltes persones serà de “pes”) que és el meu secret per haver baixat més de 4 kilograms en els últims mesos. I una altra raó de no menys  pes,  que el tapping va perfecte per ajudar a la canalla, de totes les edats, des dels bebés als teenagers,  a superar les estones dolentes.  
He aconseguit encuriosir-vos? Un altre dia us n'explico més!

Comentaris

  1. Joana,
    EFT és fantàstic i el fet practicar-ho fa que t'obris a tu mateixa. Però, quan surt un imprevist o una situació nova, tornem a començar. Avui practicaré una estona per tornar a carregar-me de l'optimisme que ens obre totes les portes.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari, Paqui. Sembla que es fa difícil participar en aquests espais virtuals...
    I, sobre el tema, sí, jo trobo que fer EFT dóna uns resultats fantàstics. Es pot fer com a "botiquí d'emergències", davant de les situacions difícils, de l'estrès, o es pot fer com a eina de treball més perseverant, cada dia 10 minutets, treballant aspectes concrets que et preocupen i, a poc a poc, anar rebaixant ansietat i "posant optimisme", com tu dius.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Resistència

Llit

Restes de vida